Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mladý muži, to se tak bojíte opačných názorů (mých), že je důsledně mažete? Stavíte si tak své ideové getho. V paprscích souhlasných příspěvků si budete jistě připad jako nositel jediné pravdy. Podoba s vaším guru je možná náhodná. Moc bych vám to přála.

1 1
možnosti

Teď jsem za hlupačku. Nevím proč se mi to tak načetlo a vám se omlouvám.

1 0
možnosti

Tadeáši, nikdo asi neupírá prezidentovi právo vyhlásit amnestii, rovněž ale nikdo nemůže senátorům upírat právo ho obžalovat z velezrady (neplést s vlastizradou, což se často děje), pokud jeho činy nejsou v souladu s jeho prezidentským slibem. Tak jako možná jde některým senátorům jen o zviditelnění, tak možná i amnestie byla poslední šance klause na sebe strhnout co největší pozornost. Za rok dva pravděpodobně už jeho slintům nikdo pozornost věnovat nebude.  Opravdu nevidím nic pozitivního v jeho úřadu, před Eurem nás v žádném případě neochránil on, ale neschopnost našich vlád prosadit větší škrty. Lisabonská smlouva - kde ji podepsali mají teď snad menší demokracii, samostatnost či před čím nás to uchránil. Pokud EU má nějak fungovat, bude muset se dohodnout na nějakých pravidlech.  Na závěr svého úřadu si pan president ještě vymění nejvyšší státní vyznamenání, divím se p. Gašparovičovi že se zařadil po bok lidí kteří ho už mají...jako Kadáffí, Castro a další.

2 1
možnosti

Můj osobní názor je ten, že Klaus dobře věděl co dělá a pro koho, když amnestii vyhlásil (čl. 2). Protože předpokládá, že nikdo není chytřejší než on, fatálním způsobem podcenil inteligenci většiny obyvatel Česka. A za chyby se platí...penězi v tom lepším případě!

1 1
možnosti

Neshodneme se a vůbec to nevadí. Chcete-li, přečtěte si projev Václava Havla z roku 1997, který Klaus včera označil jako prvotní útok V.H. na svou osobu. Zřejmě z toho se poté odvíjela jeho averze k němu a to i po jeho smrti. Styl, pokora a úcta obsažená v tom projevu je přesně to, proč si osobnosti V.H. vážím a proč si nevážím Václava Klause.

1 1
možnosti

zde na blozích je poměr odpůrců-obhájců Klause tak 1-10

každej den nějakej vykarmovanej článek obhajující Klause, nůda

2 3
možnosti

Obávám se, že přirovnání prezidentských práv k právům občana je nemístné. Když si občan postaví na svém pozemku sochu Stalina v nadživotní velikosti, potřebuje povolení stavebního úřadu, jelikož pravděpodobně půjde o stavbu s pevnými základy. Přesto tato socha může maximálně stínit sousedovi a ano, může si na to stěžovat a stavební úřad k tomu přihlédne.

Prezidentská amnestie je právo úředníka a jde o výkonné právo. Jde tedy úplně o něco jiného. Toto právo ovlivňuje životy statisíců lidí (nejen těch, které propustil, ale i těch které propuštění okradli, kdo je stíhali apod.). Toto právo, jakožto právo úředníka musí být pod veřejnou kontrolou a musí být postihnutelné, jinak by si prezident mohl osvobozovat podle libosti, jak se mu zachce.

Pokud úředník, jímž prezidentský úřad je, může používat svá práva, jak se mu zachce, nejde o republiku, ale o diktaturu. V tom případě VK udělal krok správným směrem...

3 2
možnosti

Již jsem dementi napsal, ale přesto Vám musím touto formou poděkovat za konstruktivní diskuzní příspěvek.

2 1
možnosti
Foto

To tedy Tadeáši klobouk dolů. Já v 9. třídě taky sepisoval různé články, ale byly to je takové "srandičky". ale toto je text, který má hlavu a patu. Schovej si to. Kdybys za 30 let chtěl kandidovat na prezidenta, hodil by se.

5 5
možnosti

Klaus je velezrádce (v přeneseném smyslu), protože patří k zakladatelům a udržovatelům (potvrdil to amnestií 2013) mafiánského kapitalismu, který přímo narušuje právní stát a zastupitelskou demokracii. Může to okecávat, jak chce, ale je to tak. :-)!!

5 6
možnosti

Tadeáši, jsem velmi rád, že nám v Česku vyrůstá nová mladá generace, která je objektivní a zodpovědná ke svému životu. Proto Ti zvyšuji karmu R^.

8 8
možnosti

Vcelku souhlas, až na tu "mediální masáž". Není potřeba dělat z lidí větší pitomce, než jsou. K tomu, aby je naštvala Klausova amnestie, nepotřebovali žádnou mediální masáž. Za dobrý krok ji nepovažuje ani většina Klausových příznivců a kladně ji hodnotí jen pár zoufalců. Takže za výrazný propad oblíbenosti si může především Klaus sám.

8 5
možnosti

Tadeáši, podle fotky jsi velmi mladý a i z toho důvodu smekám nad slohem i nadhledem v tvém příspěvku. Líbí se mi, že na rozdíl od hysterických nadávačů používáš hlavu. Že svět kolem sebe hodnotíš a nepleteš si ho pivním fandovstvím typu Sparta nebo Slavie.

12 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS